domingo, 2 de febrero de 2014

Premis Nacionals de Recerca 2013

El passat 27 de gener, vaig tenir l'honor de ser invitada a l'acte de entrega dels Premis Nacionals de Recerca 2013 que organitza la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, l'FCRi, i que va comptar amb l'assistència del molt honorable President de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas.

L'acte realitzat a la Sala Gran del Teatre Nacional de Catalunya, comptava amb la presència de destacades personalitats de la Recerca i la Innovació, des dels Rectors de les universitats catalanes com directius de les principals institucions de Recerca i membres del recent constituït CSUC, així com polítics. A mes del President, també l'assistència destacada de Andreu Mas-Colell, conseller d'Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i de Josep M. Martorell Director General de Recerca de la Generalitat de Catalunya, amb qui vaig tenir el plaer de mantenir una conversa en unes jornades de Recerca ara fa 1 any.

L'acte, presentat per Núria Soler, coneguda presentadora del telenotícies de TV3, va ser molt amè e interessant, els premis eren entregats per Artur Mas, en companyia de Andreu Mas-Colell i Antoni Esteve.



Va iniciar els parlaments l'Antoni Esteve, president de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, on va destacar sobretot que recerca i empresa han de trobar un espai comú i que des de l'FCRi es vol facilitar la connexió entre ciència i empresa i entre ciència i escola.

Posteriorment començà l'entrega de premis a la empresa 'KIC Innoenergy'  a la col·laboració público-privada, posteriorment, el premi en comunicació científica, pel Diari ARA que des dels seus inicis, ara fa 3 anys, ha donat especial rellevància a la Recerca i la Innovació amb un suplement, entre d'altres. Recollí el premi el seu director Carles Capdevila que va fer un molt entretingut parlament, que, personalment, em va agradar molt.

Tot seguit s'entregà el premi al mecenatge científic a la Fundació Josep Carreras contra la "leucèmia", recollí el premi el mateix Josep Carreras que feu un discurs molt emotiu.  















 Seguidament va arribar el premi al millor talent jove que va ser per la geògrafa i planificadora urbana Isabelle Angelovski, del ICTA de la UAB, un premi sorprenent al meu mode de veure, per ser jove, dona i d'un àmbit de la recerca que no sol tenir masses reconeixements, em va semblar senzillament excel·lent! i finalmentel, el Premi Nacional de Recerca 2013 va ser pel Dr. Elias Campos, referent mundial en la lluita contra la leucèmia, que també feu un parlament molt i molt interessant.














Al final, el President de la Generalitat, Artur Mas, feu un parlament que em va agradar molt, curt, contundent i clar, sobre el futur i la importància de la Recerca i la Innovació.



Tancà l'acte l'actuació del Cor Vivaldi de l'escola Ipsi.

Penso que va ser un acte molt ben organitzat, amb parlaments breus, però molt interessants, amb moments emotius i sobretot que et fan veure la importància que la Recerca i la Innovació te aquí com arreu del mon i la rellevància que tenen aquestes persones que estan dedicant la seva mida a millorar la dels demés, a tots ells la meva mes sincera enhorabona i reconeixement!!

Tanmateix agrair a Enric Claverol, Director del FCRi, a qui vaig conèixer també fa un temps, la invitació a aquest event.

No hay comentarios:

Publicar un comentario